Gratis leren presenteren
Bodycom Lichaamscommunicatie
Ter voorbereiding van een presentatie besteedt men vaak dagen aan het inlezen op de teksten om een goed verhaal te houden. Helaas wordt vaak verondersteld dat de inhoud van het betoog het belangrijkste is en dat hetgeen wat uitgedragen moet worden, het enige is waar het bij de voorbereiding om gaat. We vergeten vaak dat het even zo belangrijk is om ook een goede presentatie neer te zetten. Het gaat dus niet alleen om de woorden, maar ook om de manier waarop je het brengt. (Cijfer: 7,5)
Big Dog's Leadership Page
Deze cursus besteedt aandacht aan de voorbereiding, het gebruik van lichaamstaal, intonatie, het overwinnen van zenuwen en het beantwoorden van vragen. Ook laat deze positief ingestelde cursus laat u zien hoe u uw angsten kunt omzetten in voordelen. (Engels, Cijfer: 7)
VDAB
De moed zakt u in de schoenen: het is weer zover. U moet een presentatie geven. U ziet de beleefde maar afwezige gezichten van uw publiek al voor je. Via eenvoudige tips leggen ze uit hoe u vuurwerk in je presentatie kan brengen. Er wordt onder andere aandacht besteedt aan goede openers, aandachttrekkers en het gebruik van humor. (Cijfer: 8)
G&A Presentations
Wij willen bij u een houding stimuleren van 'aanvallen'. Wij bieden u een gestructureerde training aan in presentatietechnieken. De nadruk komt daarbij te liggen op het leren houden van een speech. Deze kunt u gratis downloaden. De bestanden zijn in het PDF-formaat van Adobe opgesteld. (Cijfer: 6)
Noordster
Een mondelinge presentatie is geen voorgedragen versie van een verslag van wetenschappelijk onderzoek, noch een verhaal over 'alles wat er over [onderwerp x] te vertellen valt'. Je doet er verstandig aan de structuur van je presentatie weloverwogen te ontwerpen in het besef dat je toehoorders een beperkte opnamecapaciteit hebben en niet heen en weer kunnen bladeren. Deze cursus bestaat uit tips voor een opening/afsluiting, een presenatiestructuur ontwerpen en tips voor het uitschrijven van uw presentatie. (Cijfer: 7)
Interim professionals
Een cursus van 4 stappen. Elke stap wordt toegelicht met een aantal tips. Ook biedt Interim een formulier aan voor het plannen van uw presentatie. (Cijfer: 7)
Fidato
Het ene moment bent u onwankelbaar in uw geloof in de goede afloop, nog geen seconde later slaat de onzekerheid toe. We noemen het presentatieangst en de enige definitieve methode om het te vermijden is veel presenteren. Maar in de tussentijd bent u met een gedegen voorbereiding, de juiste hulpmiddelen en een aantal basis presentatietechnieken al een heel eind op de goede weg. De cursus is geheel in PDF en heeft de vorm van professioneel lesmateriaal. (Cijfer: 9)
Novatec
Na het doornemen van deze praktische instructie zult u bij uw toekomstige presentaties niet alleen sterker in uw schoenen staan, maar zal uw boodschap ook overtuigender overkomen. Met beknopte informatie is deze cursus toch zeer compleet. (Cijfer: 7,5)
Presentation Skills for Emergent Managers
Presenteren is een van de eerste managementvaardigheden die een junior-manager moet leren. Dit artikel gaat in op de presentatievaardigheden en hoe deze van toepassing zijn op een manager. Daarbij worden alle ingrediŽnten voor een geslaagde presentatie worden op een rijtje gezet. (Engels, Cijfer: 6)
Business Balls
Door de slechte opmaak en vormgeving is de cursus niet overzichtelijk. Alle facetten worden echter wel behandeld (Engels, Cijfer: 5)